Oprichting Minniemaud

De oprichting van de MinnieMaud-methode.

De MinnieMaud-methode is een op bewijsgebaseerde behandelmethode voor restrictieve eetstoornissen, opkomend in Nederland, overgewaaid vanuit Amerika, waar de MinnieMaud-methode in 2011 in gepubliceerd door Gwyneth Olwyn, eigenaresse van de website youreatopia
Gweneth Olwyn is patiëntvertegenwoordiger en lid van The Alliance of Professional Health Advocates.
Gweneth Olwyn heeft zelf geen eetstoornis in haar persoonlijke leven gehad. Haar interesse in het kader van restrictieve eetstoornissen kwam tot stand bij het onderzoek naar informatie over behandelmogelijkheden voor patiënten met een restrictieve eetstoornis. De website Your Eatopia is het resultaat van doorlopend intensief onderzoek (sinds 2009) op het onderwerp van wetenschappelijk onderbouwde behandelmogelijkheden voor herstel van restrictieve eetstoornissen.

Inmiddels is de term Minniemaud-methode vervangen door de Homeodynamic Recovery Methode (HDRM), vanuit The Eating Disorder Institute.

Websites:
Minniemaud:    Youreatopia
HDRM:                 The Eating Disorder Institute

De tekst in de blogs op deze site zijn niet door mijzelf geschreven, maar een vertaling van de teksten van Youreatopia, dus oorspronkelijk geschreven door Gweneth Olwyn.

Een gedachte over “Oprichting Minniemaud

Plaats een reactie